dimecres, 9 de juliol del 2014

Compartim amb Dropbox


Encara que hi ha altres sistemes gratuïts per guardar i compartir en web (Mega, Google Drive, Sky Drive, Box..) entenc que Dropbox és una opció molt interessant, multiplataforma, segura, senzilla i pràctica que sempre m'ha donat molts bons resultats.

Dropbox funciona a mode d'un pendrive virtual on després d'obrir-te un compte i instal·lar el programa en el teu ordinador, tablet o mòbil cada arxiu que copies es sincronitza en tots els teus llocs, evitant pèrdues i duplicitats. Sempre tindràs la informació disponible al teu espai web.

L'opció més atractiva és la possibilitat de compartir. Tu decideixes els arxius o carpetes a compartir.

Encara que hi ha moltes més possibilitats amb Dropbox, estes són unes de les més pràctiques:

- Aplicacions dins de l'aula:
  • Compartir fotos o vídeos de classe amb els pares del curs: evites virus de pens o gravacions de cds i dvs,  i sempre les tens actualitzades, ja que cada foto que copies apareixerà automàticament en l'ordinador dels pares. 
  • Compartir documents, formularis, qüestionaris o notes de classe amb els pares. S'han acabat els paperets amb els xiquets o pel correu electrònic.
  • Biblioteca de recursos sempre disponible.
  • Compartir arxius i informació amb la resta de professorat.


 - Aplicacions fora de l'aula: 
  • Sincronitzar fotos del mòbil: Molt útil instal·lar l'aplicació al mòbil per tal de sincronitzar les fotos a Dropbox. Així sempre les tindràs guardades i podràs anar esborrant-les del mòbil per fer lloc i evitar també el perdre-les per trencament o robatori.
  • Compartir fotos: amb només un enllaç a un correu electrònic o whatsapp podràs compartir centenars de fotos. S'ha acabat enviar-les d'una en una.
  • Compartir carpetes: pots compartir carpetes entre comptes de dropbox per compartir informació al'instant (fotos, arxius...).
  • Oblidat del pendrive: Informació sempre disponible. Podràs consultar còmodament la informació que tingues a Dropbox des de qualsevol lloc


A l'obrir-te un compte, Dropbox et regala 2Gb, ampliables a 16Gb (encara que si vols més espai tens opcions de pagament). 

Per ampliar ràpidament el teu espai gratuït de Dropbox pots fer:

Per obrir-te un compte gratuït fes clic en la imatge (i et guanyaràs els primers 500Mb):




Ací tens unes guies interessants sobre Dropbox:







Per acabar, si el que necessites és més espai, Mega et regala 50Gb per compte i el veig com el més segur. D'altra banda, si necessites treballar documents de forma cooperativa pots utilitzar Google Drive (l'antic google docs).

Així i tot, són moltes les ofertes gratuïtes o de pagament i sempre podràs optar pel sistema que més es puga adaptar a les teues necessitats.  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El blog del mestre